Michael Schumacher Forma-1-es pályafutása alatt az egyszerű autóversenyzőből a világ legjobban kereső, s az egyik legbefolyásosabb embere lett. Rekordjai már rég túlmutatnak életének határain, amit elért pályafutása alatt felülmúlhatatlannak tűnik. Több világbajnokságot, futamot nyert, mint bárki más a Forma-1 1950 óta íródó történetében, ő gyűjtötte a legtöbb vb pontot, a legtöbb dobogós helyezést, a legtöbb polet, a legtöbb leggyorsabb kört futotta, s valószínűleg ő az egyetlen autóversenyző, akinek nevét a világ minden táján ismerik. A 2012-es mezőnyben rajta kívül 5 világbajnok van, akiknek 710 futamon együttvéve van annyi vb címe és győzelme, mint Michaelnek 250 futam után, s mégis idegenkedik attól, hogy legendának tartsák…

 # itt kérj cserét 90%, hogy kikerülsz
# a nem kulturált hozzászólásokat törlöm
# nem az számít kinek szurkolsz, csak az hogyan teszed!


   

   

   

 

 
Archívum - 2012. december

Rockaoke Schumacherrel :D

2012.12.30. 16:47, mscfan

Schumacher bicepsze

2012.12.29. 19:43, formula

Matics Zsolt most  elárulja, szerinte miért volt egészen kivételes idén Michael Schumacher teljesítménye a maga nemében.

Michael Schumacher idén kapott hideget, meleget a szurkolóktól és a közvéleménytől, ám Matics Zsolt a személyi tréner szemével másképp tekint a hétszeres világbajnok idei teljesítményére, mint egy átlag tévénéző, és most megosztja velünk, miért volt igenis sportszakmai szempontból egy csoda, amit idén Schumacher véghezvitt a Mercedesszel. És ha már a csodáknál tartunk, akkor gyorsan át is térünk Alonso idei teljesítményének a taglalására.
 
Legutóbbi beszélgetésünk alkalmával Michael Schumacher kapcsán kiemelted, hogy az nem normális, hogy valaki 43 évesen még mindig képes legyen a Forma-1-ben versenyezni, ezért Te sportszakmai szempontból az ő teljesítményét tartod a legtöbbre. Az idei szereplése folytán változott a véleményed?
 
Matics Zsolt (Fit 4 Race): - Nem, nem változott a véleményem, mégpedig azért nem, mert Schumacher idén az időmérők tekintetében elverte Rosberget. Aztán ott volt Monaco, ahol megnyerte az időmérőt, és hát tudjuk, hogy igazából Monaco az a hely, ahol a leginkább előtérbe kerül a versenyző tudása az autóval szemben. Én azt gondolom, hogy Schumacher alatt egy traktor volt idén, ráadásul ő a túlkormányzott autókat szerette régen is, és a Mercedes pont, hogy tökéletesen alulkormányzott volt idén, és ez által a gumival sem tudott bánni. Úgyhogy ennek fényében szerintem igenis egy hatalmas teljesítmény, amit idén ő letett az asztalra. Persze tény, hogy volt néhány olyan törés-zúzása év közben, ami szerintem egyértelműen már a korára volt visszavezethető, gondolva itt elsősorban a szingapúri balesetére. Monaco és Szingapúr volt a két véglet az idei szezonjában. Monaco az, ahol úgy gondolom, hogy a leginkább a pilóta nyers tehetsége számít és az, hogy mennyire bátor, mennyire érzi az autó határait stb. Az ottani remeklésével szemben áll a szingapúri hibája, amit én az életkorával magyaráznék. Éjszaka, villanyfényes futam, és az ennek megfelelő látási viszonyok – ilyenkor nem mindegy, hogy valakinek 43 éves a szeme, vagy mondjuk 28. Schumacher ott egyszerűen elbambult a féktávon, kihagyott a koncentrációja, kb. 25-30 méterrel később kezdett el fékezni, mint normál esetben. Azt gondolom, hogy túlságosan koncentrálnia kellett addig, hogy a villanyfény mellett is megfelelően lásson és felmérje a helyzeteket stb., és ez annyit kivett belőle idegileg, hogy a végén már nem bírta koncentrációval, és meg is lett a baj. Ez a 25-30 méter ez a Forma-1-ben századmásodpercekből tevődik össze. 43 évesen már nem olyan a látása, mint régen, a reakcióideje sem olyan, és így szépen egymásra tevődnek a századok, ami az F1-es autók sebessége mellett már métereket jelent, és ezek halmozódása esetén máris összejön a 25-30 méterrel későbbi féktáv. Biztosra veszem, hogy egy átlagos képességű versenyző 43 évesen megközelítőleg sem tudna olyan teljesítményt nyújtani, mint idén Schumacher. A saját régi önmagához mérve viszont persze, már nem volt a régi, de ez egyszerű genetika, ez alól még ő sem kivétel. És ez az, ami abszolút nem fittségi probléma, mert azt láthattuk, hogy Schumacher idén is teljesen fitt volt, sőt, azt is elmondta, hogy egyre többet edz, hogy kondiban tudja tartani magát, amit el is hiszek.
 
A Bajnokok Tornájáról láttam egy képet, amin Vettel mellett áll, és szó szerint kétszer olyan vastag a felkarja, mint Vettelnek…
 
- Ami nem biztos, hogy jó. Én is találkoztam vele idén egy gokartversenyen Kerpenben, és meglepődtem rajta, mert elképesztően kigyúrt volt. Pedig ha visszaemlékszek, akkor úgy rémlik, hogy fiatal korában ő egy nagyon kis vékony versenyző volt, persze tökéletesen fitt volt akkor is, de talán 72 kg volt ruhával együtt, idén biztosan volt 77-78 kg ruhával. Nem biztos, hogy ez jó, hiszen tudjuk, hogy a Forma-1-ben minden súly számít. De hozzáteszem, hogy ez akár tudatos is lehet Schumacher részéről. A nagyobb izom ugyanis több glükogént tud raktározni, ami az energiát szolgáltatja. Lehet, hogy Schumacher tudatosan így próbálta kompenzálni az életkorát – nagyobb izomtömeggel és több glükogénnel talán tovább fenn tudja majd tartani a koncentrációját a futamok ideje alatt. Ha valakiből, akkor belőle kinézem ezt a fajta tudatosságot. Viszont ennek is megvannak a maga hátrányai: a több súly nem jön jól az autóban, a szívének nagyobb testet kell kiszolgálnia, vagyis többet kell dolgoznia stb. De 25 év rutinjával biztosan tudta, hogy mit csinál, szerintem ennyi idő alatt ő tökéletesen kitanulta a saját testének a működését. Csak hát közben a kora is változott, ő sem lesz már fiatalabb.
 
Szerinted meddig fogja ő bírni versenyzés nélkül?
 
- Semeddig. Nemrég olvastam egy cikket arról, hogy állítólag ő lesz a Tony Kart egyik gyári pilótája. Mindig is nagyon szerette a gokartot és a fia is gokartozik, úgyhogy kézenfekvő, hogy ha már ott van, akkor ő is versenyezzen és elkezdje a fiát tanítgatni.
 
Schumachernek volt egy húzása idén, ami nagyon megosztotta a közvéleményt. A szezonzáró Brazil Nagydíjon elengedte Vettelt, amit sokan nem néztek jó szemmel, azok után, hogy a Ferrarival szerzett öt világbajnoki címet és nem a Red Bullal. Neked mi erről a véleményed?
 
- E mögött a mozdulat mögött biztosan személyes okok álltak. Schumacher mindig is a saját neveltjeként tekintett Vettelre. Vettel gyerekként Schumacher gokartcsapatában versenyzett sokáig, és köztük nagyon szoros baráti kötődés alakult ki az évek során, már-már egy apa-fia kapcsolat. Szerintem ezért engedte el Vettelt, abban a pillanatban biztosan nem a ferraris évekre gondolt, hanem, hogy jön a gyerek mögöttem, elengedem, előttem az utódom stb.

Roc animáció :)

2012.12.18. 21:19, mscfan

 

 

 

 

Schumacher az egész sportágra nagy hatást gyakorolt

2012.12.18. 21:11, motorsportal

Az Indycar idei győztese, Ryan Hunter-Reay számára már az is hatalmas élmény volt, hogy a hétvégén versenyezhetett a hétszeres bajnok ellen.

A Bajnokok Tornáján a hétvégén tiszteletét tevő 32 éves amerikai versenyző elmondása szerint mindig is csodálta a Forma–1 ikonját. „Évek óta figyelem Michaelt. Hétszeres világbajnoka a Forma–1-nek, így rengeteget tanulhat tőle az ember.”
 
Hunter-Reay azt becsüli leginkább kollégájában, ahogyan az felbukkanásával képes volt komolyan átalakítani saját sportágát – anélkül, hogy törekedett volna rá. „Az egész sportágra nagy hatása volt, még a versenyzőkre is.” – uralt arra az amerikai, hogy versenyzők egész korosztálya nőtt fel a schumacheri sikerek alatt. Az új generáció a németet látva pedig elleshette, miként lehet és érdemes dolgozni ahhoz, hogy valóban sikeres legyen valaki. S ennek hatását legszemléletesebben Sebastian Vettel eredményein mérhetjük le, aki gyermekkorában szintén példaképként tekintett jelenkori barátjára.
 
„Főleg a feltörekvő fiatalok számára lehet példakép, amilyen én is voltam. Ezért is volt annyira klassz most hétvégén ellene versenyezni.” – folytatja a lelkesedést az Indy-győztes, aki maga is elsajátított pár dolgot Schumacher eszköztárából. „A munkamorálja, a csapatszelleme rám is átragadt.”

Másnaposan lemaradtak az egyéni döntőről a németek

2012.12.18. 20:59, motorsportal

Ezúttal sem sikerült megszerezni első egyéni győzelmét Michael Schumachernek a Bajnokok Tornáján. Bár a német a hétvége során többször is megverte, az egyéni versenye elődöntőjében végül alulmaradt Romain Grosjeannal szemben.

Schumacher ezúttal is szépen menetelt a verseny első felében. Csoportjából tükörsimán jutott tovább – legyőzve a későbbi győztes Grosjeant is, aztán a középdöntőben régi cimboráját, Mick Doohent is könnyedén ütötte ki. Aztán jött a visszavágó Grosjennal, és a német versenye ezen a ponton véget ért. Hogy mi okozta korábbiakhoz képesti visszaesését a KTM Xbow-val, maga sem tudta megmondani. „Nem tudom én sem megmagyarázni. Tegnap minden szempontból mi voltunk a leggyorsabbak, aztán ma délelőtt már látszott, hogy nem tudjuk olyan könnyedén hozni azokat az időket. Sokkal többet kellett küzdenem, ráadásul egyetlen hibát sem vétettem. Ma egyszerűen nem volt több bennem, a maximumot hoztam ki magamból.” – ismerte el sportszerűen vereségét a hétszeres világbajnok a SAT1 televíziónak.
 
Schumacher ráadásul nem is érzi nagy szégyennek kiesését, mint mondja, a végeredmény miatt egyáltalán nem kell keseregnie, hiszen a számára oly fontos Nemzetek Kupája győzelmük kárpótolja a mai korábbi búcsú miatt is. „A legjobb versenyzők vannak itt, akik ellen csak versenyezhetünk. Ha itt harmadik leszel, nem kell magyarázkodnod. Főleg azután nem, amit tegnap elértünk.” 
 
A német csupán azt sajnálta a mai napon, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – ezúttal nem volt alkalma megméretni magát Sebastian Vettellel, aki a középdöntőben hibázott, majd ki is esett a Grosjean elleni verseny során. „Elég vicces lett volna, a döntőben vagy az elődöntőben összekerülni, kár, hogy nem így lett. De a Bajnokok Tornája szabályai már csak ilyenek, és mivel a falak nagyon közel vannak, ha elmész a határig, igen nehéz lesz a helyzeted.”
 
Ami a közelebbi és a távolabbi jövőt illeti, Schumacher egyelőre nem ment részletekbe, inkább a jövő hét ünnepeire kíván minden jót. „Most örülök a szabadságomnak, és mindenkinek áldott karácsonyt kívánok!”
A végén pedig arra a kérdésre, gyenge 2012-es szezonjának mennyi köze volt a mai kieséséhez, viccesen hozzátette: „Nem, ha valaminek volt köze ehhez, az inkább az előző nap estéje volt.” – nevetett a hétszeres világbajnok.
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok