Michael Schumacher Forma-1-es pályafutása alatt az egyszerű autóversenyzőből a világ legjobban kereső, s az egyik legbefolyásosabb embere lett. Rekordjai már rég túlmutatnak életének határain, amit elért pályafutása alatt felülmúlhatatlannak tűnik. Több világbajnokságot, futamot nyert, mint bárki más a Forma-1 1950 óta íródó történetében, ő gyűjtötte a legtöbb vb pontot, a legtöbb dobogós helyezést, a legtöbb polet, a legtöbb leggyorsabb kört futotta, s valószínűleg ő az egyetlen autóversenyző, akinek nevét a világ minden táján ismerik. A 2012-es mezőnyben rajta kívül 5 világbajnok van, akiknek 710 futamon együttvéve van annyi vb címe és győzelme, mint Michaelnek 250 futam után, s mégis idegenkedik attól, hogy legendának tartsák…

 # itt kérj cserét 90%, hogy kikerülsz
# a nem kulturált hozzászólásokat törlöm
# nem az számít kinek szurkolsz, csak az hogyan teszed!


   

   

   

 

 
Archívum - 2012. augusztus

Häkkinen volt a legnagyobb ellenfelem

2012.08.27. 15:53, motorsportal

Schumacher Alonsoról, Vettelről és Häkkinenről beszélt...

„Fernando Alonso” – mondta a hétszeres világbajnok, amikor a Bild am Sonntag című német lap munkatársai arról kérdezték, kit tart a jelenlegi mezőny legerősebb versenyzőjének. „Felülmúlja önmagát. Olykor vannak olyan fázisok, amikor minden összejön, de ezekért az embernek keményen meg kell dolgoznia. És ő meg is tette.”

Két világbajnoki győzelmet követően Sebastian Vettelnek idén jóval nehezebb dolga van, jelenleg 42 pont a hátránya a listavezető Alonsóval szemben. Schumacher úgy véli, egy világbajnoknak is meg kell tanulnia veszíteni.
 
„Sebastian egy remek fickó, egy nagyszerű pilóta. Mindez része egy tanulási folyamatnak. Ahhoz, hogy jó győztessé válja, meg kell tanulnod veszíteni is. Tudom, hogy egyik versenyző sem szeret veszíteni, hiszen én sem vagyok kivétel, de ez része a fejlődésnek. Csak akkor tudod igazán értékelni a győzelmet, illetve akkor tudod még jobban élvezni, ha már megtanultál veszíteni. Az élet egy hullámvasút, ezt meg kell tanulni.”
 
Schumacher szerződése az idei év végén lejár a Mercedesnél, és egyelőre egyik fél sem akar beszélni arról, miképp alakul majd a 2013-as esztendő. A német pilóta elmondta, bár a bajnoki cím idén nem elérhető számára, reméli, hogy lesznek még szép eredményei 2012-ben.
 
„Az idei évben nem kell beszélnünk a világbajnoki elsőségről. És hogy merre visz az utunk jövőre, még nem tisztázott. Remélem, hogy lesznek még idén figyelemreméltó eredményeink. Talán lesz ismét egy esőfutamunk is.”
 
A Formula-1 legsikeresebb versenyzője hétvégén, Belgiumban 300. nagydíját teljesíti az autósportok csúcsosztályában. Amikor a Bild am Sonntag munkatársa arról kérdezte, 1991 óta tartó pályafutása során ki volt a legnagyobb ellenfele, a hétszeres világbajnok nem habozott a válaszadással.
 
„Volt néhány ellenfelem, de egyiket sem tartottam olyan nagyra úgy a pályán, mint azon kívül, mint Mika Häkkinent.”

Díszpolgárrá avatják Schumachert Spa-ban

2012.08.27. 15:44, sport365

A kelet-belgiumi Spa díszpolgára lesz Michael Schumacher, a Forma-1 hétszeres világbajnoka.

A város polgármestere, Joseph Houssa szerint a német pilóta rengeteget tett az autósportért és a régió népszerűsítéséért, ezért döntöttek a kitüntetése mellett.
 
A hivatalos ceremónia csütörtökön lesz a városházán. A 43 éves Schumacher a mintegy tízezer lakosú település közelében fekvő Spa-Francorchamps nevű pályán debütált a Forma-1-ben 1991-ben, majd egy évvel később itt aratta első futamgyőzelmét is.

Nem bántam meg, hogy visszatértem

2012.08.27. 15:34, f1live

Michael Schumacher, a hétszeres világbajnok rekorder nem bánta meg, hogy visszatért a Formula-1-be.

Továbbra sem tudni, hogy ki lesz Nico Rosberg csapattársa a 2013-as szezonban. A német legenda még mindig nem döntött a folytatásról.
 
Michael Schumacher 2006 év végén vonult vissza először a kategóriából. Akkor úgy tűnt, hogy a hétszeres világbajnok végleg befejezi, és többet már nem látjuk őt a versenypályákon. 
 
Schumacher azonban végig edzésben maradt, miközben rengeteget motorversenyzett, majd úgy döntött, újra belevág és visszatér a Mercedesszel a kategóriába. Egy nagyon nehéz 2010-es évet követően 2011-ben már képes volt versenyképes tempót diktálni, addig 2012-ben még erősebbnek tűnik, ám a szerencse elpártolt mellőle, és folyamatos technikai problémák hátráltatják.
 
Michael, aki ezen a hétvégén a 300. nagydíjára készül, még mindig nem írta alá az új szerződését a Mercedesszel, így jelenleg ülés nélkül várja a 2013-as szezont. 
 
„Közel sem emlékszem az összes versenyemre.” – kezdte Michael Schumacher a német Bild lapnak adott exkluzív interjújában. 
 
Legalább a győzelmekre?!
 
„Azokra sem. Ez 20 évet ölel fel, így csak versenyeket tudok kiemelni közülük.” 
 
Ezen 20 esztendő alatt rengeteg minden változott a Formula-1-ben, de egy valami biztosan nem.
 
„Természetesen ma már több rutinnal rendelkezem, de a feszültség és az idegesség bizonyos pillanatokban hasonló.” 
 
Manapság már sokkal inkább a gépek és a computerek irányítják a gépeket, melynek köszönhetően a versenyzők háttérbe szorultak.
 
„Személy szerint úgy vélem, hogy ez egy jó fejlődést jelent a sportunkban. Az élet is ilyen, és számunkra, versenyzőknek mindez csak annyit jelent, hogy gyorsabban hajtsunk. Ez a fontos számunkra. Ami megváltozott, azok a különbségek. Most minden egyre szorosabb. Korábban képes voltam egy 1 másodperces különbséget kiautózni a csapattársamhoz képest, ami most néhány tizedmásodpercet jelent – ha szerencséd van.”
 
A másik látható különbséget a nézők jelentik.
 
„Kevesebb néző látogat ki a pályára, és ennek a magas jegyárakhoz is köze van. Nehéz időket élünk meg a gazdaságban, és az emberek kétszer is meggondolják azt, hogy mire is költsék a pénzüket.”
 
Michael mindig is szerette a kihívásokat, és emiatt tért vissza.
 
„Először is, élveztem a szabadságot. Egy Formula-1-ben szereplő versenyző nagyon elfoglalt, így sok mindent nem tehet meg. Ebben az időszakban megtehettem azt, hogy nem gondoltam az edzésekre, és mondjuk ettem még egy adag krumplit, vagy sört ittam. Egyszerűen csak mindent el akartam engedni magam körül. Csak a saját vállalkozásunkra figyeltem, ami egy könnyed 8 órás munkát jelentett egy nap.” 
 
A német legenda a visszatérésével sokkal lazábbnak érzi magát a sportban, miközben több emberrel tud elbeszélgetni, de egy valami biztosan megváltozott.
 
„A dolgok azonban megváltoztak, miután már én sem vagyok olyan domináns, mint korábban.” – folytatta Schumacher, aki hozzátette, szeretné, ha ez az időszak újra eljönne számára.
 
„Inkább előbb, mint később.” 
 
„Eddig még egy pillanatra sem bántam meg azt, hogy visszatértem. Sok jó pillanatom volt, még akkor is, ha ez kívülről nem úgy tűnt. Nincs szükségünk arra, hogy az idei bajnokság megnyeréséről beszéljünk. És jelenleg az sem egyértelmű, hogy ez az utazás a következő évben folytatódni fog-e.” 
 
A rekordert sem kell félteni, hiszen a motorozás mellett egy újabb szenvedélyt talált magának. Michael a levegőben is gyors lenne, és most az a terve, hogy egy kisebb műrepülőgéppel kapcsolódjon ki.

Schumacher 300. versenyére készül

2012.08.24. 17:40, f1live

Michael Schumacher egy nagyon különleges hétvégét futhat a legendás belga helyszínen, és Rubens Barrichello után ő is részt vehet a 300. versenyén.

Michael Schumacher: „Spa olyan számomra, mint a nappalim: ez egy olyan verseny nekem, ami egyértelműen a világ legjobb helyszíne. Mindez rejtélyes, miután különleges pillanatokat éltem meg ott. Ezen a helyszínen mutatkoztam be a Formula-1-ben, itt szereztem meg az első győzelmemet, valamint világbajnoki címet ünnepeltem és sok nagyszerű versenyt futottam a pályán.” 
 
„A 300. versenyemet épp Spa-ban fogom futni, és ez egy olyan hely, ahol valóban ünnepelhetünk. Büszke vagyok arra, hogy én lehetek a második versenyző, aki eléri ezt a számot a sportban, és nem kérdés, már nagyon várjuk a hétvégét. Tavaly jó teljesítményt nyújtott Belgiumban, és idén is minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy egy erős versenyt zárjak.” 

A Mercedes széppé tenné Schumacher jubileumát

2012.08.24. 17:37, f1live

Igaz, hogy az augusztus nagy része szünettel telt, de a csapatoknak maradt pár napja a fejlesztésre. Ross Brawn és Norbert Haug is biztos benne, hogy elvégezték a szükséges feladatokat.

Ross Brawn: „Habár csak egy pár munkanap volt a gyárbezárás időszaka körül, hogy fejlesztéseket végezzünk,  keményen dolgoztunk a célunkért, miszerint fejlesszük a teljesítményt a szezon második felében. Spa egyike a klasszikus versenypályáknak, melyet nagyon szeretnek a versenyzők, a mérnökök és a rajongók. Remek dolog ezen a pályán nézni az autókat, és majdnem garantálva van az izgalmas hétvége, köszönhetően a változó időjárásnak. Spa egymás után másodszorra lesz nagyon különleges Michael és a csapat számára, mivel tavaly itt ünnepelte a 20. évét a Forma-1-ben, míg idén a 300. nagydíjára készül. Ez fantasztikus eredmény, melyet eddig egyetlen versenyző szárnyalt túl, és már nagyon várjuk, hogy vele ünnepeljünk. Remélhetőleg egy erős hétvége lesz.”
 
Norbert Haug: „Spa egy tradicionális pálya, mely nagy kihívások elé állítja a versenyzőket és a csapatokat. Egyben a motortól és a karosszériától is nagy teljesítményt igényel. Az időmérőn a motorok 23 másodpercet és közel 2 kilométert töltenek padlógázon a La Source és a Les Combes között, mely az 5-ös kanyar – ez a legnagyobb érték a szezonban.”
 
„Nagyon keményen dolgoztunk az utolsó verseny óta, hogy olyan jól felkészüljünk Spára, amennyire ez csak lehetséges. Spa egyben egy különleges hétvége lesz a csapatunk számára, mivel Michael a 300. versenyére készül. 1991-ben Spában kezdte el az első nagydíját; 1992-ben az első győzelmet szerezte a 91-ből Spában; tavaly, amikor a 20. évét ünnepelte a Forma-1-ben, az ötödik helyen végzett itt úgy, hogy az utolsó helyről rajtolt. Mindenki úgy fog dolgozni a csapatban, hogy a lehető legjobb módon segítse Nicót és Michaelt abban, hogy a lehető legjobb eredményt szerezzék.”
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!